Секции

08 August 2022 03:20

Хиляди гости от страната и региона събра 16-ият Старопланински събор в Сопот (видео)

Заедно с цар Трифон и с духова музика кметът Деян Дойнов поведе Празника на виното и любовта в Сопот. Облечен в българска носия и възкачен на кон с по-голямата си дъщеря, той предвождаше празничното шествие през града. С духовническо благопожелание за здраве и успех, то се отправи към лозовите масиви над Сопот.

Да са плодородни лозята и здрави стопаните им, благослови архиерейският наместник отец Марко Тодоров, а с наричания за берекет и българският народ да се множи царят на виното, народният представител Кръстина Таскова и кметът Дойнов зарязаха ритуално лозята.Празник се пренесе на Манастирска поляна и се вля в сопотския Старопланински събор. 16-то му издание събра хиляди гости от страната и региона. Те се наслаждаваха на хумористичните закачки на актьора Петьо Петков-Шайбата в ролята на царя на виното, на изпълненията на женската фолклорна група и кукерски състав от Дъбене, на красивите гласове от вокална група „Карловойс“, на музиката на духов оркестър „Виво Монтана“ и на специалното участие на поп фолк певицата Анелия.

Победители в конкурсите:

- За най-добър производител на домашно червено вино:

1. ДимитърМерудийски,

2. Тоню Богданов,

3. Генади Моллов;

- За най-добър производител на домашно бяло вино:

1. Наско Маринов,2. Димитър Минчев,3. Иван Карачомаков;Награда за отлично розе спечели Кирко Канагрохов.Награда за най-младо семейство сключило брак спечелиха Марина и Иван Николови.- Поезия, посветена на виното и любовта:1. Галина Димитрова,2. Екатерина Костова,3. Димчо Труфчев.Поощрителни награди се присъдиха на Нели Николова и Радослав Пеевски.Наградата за Вазов мустак бе присъдена на Минчо Балев.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Стойността на образованието се измерва не по броя на прочетените книги, а по употребата им.


Плутарх