Секции

25 April 2024 15:10

Изложбата „Дългият път към свободата“ бе открита в Историческия музей

В навечерието на националния празник 3-ти март в Исторически музей – Карлово откриха изложбата „Дългият път към свободата“ на Регионален исторически музей – Шумен.

Експозицията представя киноафиши на български игрални филми още от 20-те години на 20-ти век и след това. Те са част от богатата сбирка на колекционера Ростислав Бакалов, дарена на музея в Шумен от неговите наследници. Афишите са на филми, които отразяват 3-ти март и национално-освободителното движение в българското кино.

Директорът на Регионален исторически музей – Шумен Даниел Руменов, благодари за поканата, изложбата да гостува в Карлово в дните, когато се отбелязва националният празник. Петя Найденова – директор дирекция „Хуманитарни и социални дейности“ в община Карлово, поздрави присъстващите граждани и ученици и пожела на децата не само да намерят и гледат филмите, но и да прочетат произведенията, защото те пресъздават емоцията на своето време.

След откриването на изложбата, директорът на Исторически музей – Карлово Мария Деянова награди участниците в ученическия семинар, организиран от Музея по повод Деня на народните будители.

Изложбата ще гостува в Карлово до 31 март.

/Снимки : Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има три неща, които стават по-ценни с времето: старо дърво за горене, стари книги за четене и стари приятели за забавление.


Хенри Форд