Секции

05 May 2024 21:14

В Столетово деца рецитираха пламенно за 3 март

С пламенен рецитал и поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на ген. Столетов, столетовци отбелязаха 3 март

С пламенен рецитал на „Опълченците на Шипка“, рецитал от децата на Столетово и поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на ген. Николай Столетов, жители и гости на населеното място отбелязаха Националния празник. Честването по повод Освобождението на България в Столетово бе уважено от г-н Стойо Карагенски – зам.-кмет на Община Карлово; зам.-началник щаб на 61 Стрямска механизирана бригада Карлово подполк. Николай Генчев; Илиян Янев – общински съветник от ВМРО-Карлово; Славчо Тодоров – дългогодишен кмет на населеното място, по чиято инициатива бе поставен бюст-паметника на ген. Столетов.

В словото си зам.-кметът на Карлово напомни, че не бива да забравяме историята си, въпреки опитите тя да бъде подменена. Стойо Карагенски се обърна и към събралите се на площада родители, приканвайки ги да напомнят на децата си за делото на знайните и незнайни герои, взели участие в Освободителната война.

142-годишнината от Освобождението премина под звуците на българския химн и приемане на почетния караул на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

/Източник информация и снимки: Мирослав Колев и Любомир Петров/,

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче