Секции

28 March 2024 19:20

Талантливи изпълнители и прекрасни песни белязаха 6-тото издание на "Песенна палитра" (видео)

В Карлово се проведе Шестият национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра” в Карлово. С хубава българска музика и детски гласове бе огласен градът на 29 февруари и 1 март, над 300 песни на български език бяха изпълнени от талантливите участници. Професионално жури в състав: голямата българска певица Маргарита Хранова, Светослав Лобошки - композитор, музикант, аранжор; Антоанета Георгиева - вокален педагог от Свищов, Ефтим Чакъров - музикант и композитор и Георги Янков - изпълнител и вокален педагог, оценяваха участниците.

Много деца бяха отличени, други - поощрени, награди се връчиха и на вокалните педагози, чиито ученици показаха високи резултати.

Ето и големите победители в конкурса:

Максим Ялнъзов от Варна - Гран при в трета възрастова група;

Виктория Димова от Пловдив – Гран при в четвърта възрастова група;

Емин Ал-Джунейд от София – Гран при в пета възрастова група;

При вокалните групи с голямата награда бе отличена една формация и това бе Група „Chromatix” от град Стара Загора.

Наградата на Кмета на Община Карлово – кристална роза, отиде при едно карловско дете - Дани Илиева, която прослави с гласа си и с песента ”Мама” Карлово.

Наградата на ЕЦ ”Интерлетера” бе присъдена на талантливата Вяра Василева от Сопот, солист на ВГ ”Карловойс”.

Наградата за музикален педагог на тазгодишното издание отиде при Емил Струнжев от София.

Още награди от спонсори бяха раздадени на конкурса: Голяма торта подарък от сладкарница „Неделя” отиде при ВГ ”Елита”от Велико Търново, а звукозапис в „Студио Ре” заслужиха децата от Квартет ”Шоколадче”. Наградата на Хотелски комплекс „Яев” - двудневен спа пакет за двама, отиде при педагога Руми Иванова, а ЕЦ ”Интерлетера” и Модна къща „Нимана” подготвиха подаръци за всички деца.

Отличия получиха и вокалните педагози на наградените и отличени деца:

С награда от Кмета на Община Сопот – Мила Маврова от Варна и Павел Петков от Стара Загора

С награда на ТК” Старинно Карлово”, учредена на името на Анка Ламбрева - Нона Немигенчева от Панагюрище;

С награда на Академия Карлово, учредена на името на карловския художник Петър Николов - Росица Кръстева от Лом

С награди и отличия са и педагозите Руми Иванова, Йорданка Казалиева, Иван Димов, Кремена Кряколова, Мария Хубенова, Галина Коджаманова, Елена Маликатова, Жанина Янкулова, Петя Василева, Донка Гудова, Емилия Пенчева, Кина Христова и Марияна Димитрова.

И най-хубавото - днес смело можем да кажем, че в Карлово вече има утвърдена школа, която развива таланта на децата и ги води по пътя на славата. 10 деца от Карлово и Сопот участваха в музикалната надпревара - осем от тях са възпитаници на Анита Илиева. Отличени с първи места са Дани Илиева в четвърта група и Вяра Василева в трета група. С втора награда е малката Сияна Зонева в първа възрастова група. С трети награди са Сиана Каканашева, Мартина Жекова и Анжелина Манолова. С Диплом поощрителна награда са отличени Деница Яева, Мария Кабакова и Ана-Мери Стоунс, а Дияна Борисова получи наградата на УЦ ”Малкият принц”.

Конкурсът завърши с Гала концерт, на който народният представител Веска Ненчева поздрави участниците и организаторите, като отбеляза, че събитието е вече утвърдено на национално ниво, с всяка следваща година се развива, привлича все повече и повече талантливи деца от страната и действително се превръща в културна емблема на Карлово.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче