Секции

02 May 2024 10:45

ДГ „Първи юни“ и ДГ „Гина Кунчева“ прилагат успешно обучение по метода Монтесори (видео)

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, Ренета Венева – обучител по програма „Монтесори“ в Нов български университет и директорите на ДГ „Първи юни“ – Ваня Христова и ДГ „Гина Кунчева“ – Христина Перчева, представиха успешното стартиране на програмата и резултатите, които са постигнати при нейното пилотно въвеждане в двете общински детски заведения.

Методът на обучение на д-р Мария Монтесори е модерен и образователен подход, който насърчава учителите да обучават и общуват с децата по различен от общоприетия начин. Той е фокусиран върху зачитането и насърчаването на индивидуалните различия на всяко от децата в групата и по естествен начин се възпитава индивидуалност в колектива. Чрез прилагането на този метод се цели:

- Децата да растат и се възпитават в среда на много внимание, обич и взаимност;

- Зачитане индивидуалностите на всяко дете и в същото време изграждане на колектив;

- Всички навици и умения да могат да е прилагат директно в живота.

Децата, възпитавани чрез метода „Монтесори“ напълно покриват държавните образователни стандарти и са подготвени за следващия етап от образователния процес.

До момента този метод на възпитание се прилага в детски заведения в областните градове София, Пловдив, Бургас, Враца и Добрич. Карлово е първият общински център, в който от началото на тази учебна година има въведено такова обучение за 3-годишни деца от първа група.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче