Секции

07 May 2024 08:02

Обявиха грипна епидемия за цялата страна, учебните занятия се прекратяват до 11 март

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви грипна епидемия на територията на цялата страна, считано от 6.03 до 11.03, включително.

Със заповедта се преустановяватучебните занятия в училищата, женските и детски консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения.

Препоръчва се да бъдат преустановени и занятията в университетите, както и всички масови мероприятия, включително спортни и културни.

Препоръчва се детските градини да останат отворени, при задължителен медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция. По решение на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина до 11 март.

На регионалните здравни инспекции е възложено да уведомят областните управители, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични мерки. За създаването на необходимата организация по преустановяване на учебните занятия трябва да бъдат уведомени и регионалните управления на образованието.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче