Секции

18 April 2024 21:19

ВМЗ-Сопот откри нов цех за пълнене на боеприпаси

Нов цех автоматично снарядяване /пълнене на боеприпаси/ с голям капацитет, в който са инвестирани близо 25 милиона лева собствени средства на дружеството, бе официално открит на 5 март. На водосвета, отслужен на площадка Иганово от Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров, присъстваха посланикът на Република Словакия Мануел Корчек, областният управител на Пловдивска област д-р Дани Каназирева, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателят на общинския съвет Доньо Тодоров, кметът на Сопот Деян Дойнов, Любомир Плишко – председател на директорския борд на словашката фирма „Конструкта“ – производител на оборудването за новия цех и изпълнителният директор на фирмата Мариан Михалик, Съветът на директорите на ВМЗ – председателят Атанас Богданов, Трифон Кумчев и д-р инж. Иван Гецов, изпълнителен директор на държавното дружество, синдикалисти, оперативното ръководство на оръжейницата, работници.

„Днес препотвърждаваме нашия стремеж към усъвършенстване технологичната платформа на ВМЗ и към подобряване условията на труд. Уверено заявявам, че темпът на нарастване на специалната продукция, която ще се произвежда в новия цех, е в пъти по-голям от темпа на останалата продукция на дружеството. Това означава, че всички ние, заедно, добре сме си свършили работата още преди 3-4 години, когато взехме решение и насочихме всички усилия, за да стигнем до днешния ден. Новият 835-и цех е без аналог като технология, а условията на труд в него – повече от отлични.“, каза изпълнителният директор на държавното дружество д-р инж. Гецов. Той подчерта, че през последните години ВМЗ инвестира над 150 милиона лева за подобряване на технологичната база и за безопасни условия на труд. 70% от базата и оборудването на дружеството са подменени с нови, продукцията е по-висококачествена. „Всички тези средства са на дружеството, спечелени са от неговия колектив. Благодаря на нашите работници, служители и ръководители за това! Паралелно с подобряване на технологичната база и инвестициите, дружеството трябваше да изплаща стари задължения в немалък размер, които може да се каже, че вече са стопени. Това нямаше да бъде факт без нашия най-ценен капитал – хората, работили всеотдайно през последните години и допринесли да стигнем до настоящия успех. Благодаря им от името на ръководството, благодаря на синдикалните организации за тяхната конструктивна работа. Да благодарим и на българското правителство за подкрепата, която ни оказва.“, допълни инж. Гецов.

Поздравление и бъдещи успехи на оръжейницата и нейния колектив пожелаха областният управител и словашките партньори на ВМЗ.

/Източник информация и снимки: ВМЗ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче