Секции

03 May 2024 13:58

Грипната ваканция за учениците в Пловдивска област се удължава до края на седмицата

Грипната ваканция за учениците в Пловдивска област се удължава до края на седмицата, стана ясно по време на заседание на Кризисния щаб за корона вируса при областния управител Дани Каназирева. Причината е увеличените случаи на остри респираторни заболявания, посочиха от РЗИ-Пловдив.

На територията на областта към момента няма изолиран коронавирус. Двете съмнителни проби в Пловдив са отрицателни, към днешна дата не се чакат други резултати.

Призивът на Щаба е да не се създава излишна паника сред хората. По думите на Каназирева институциите са в непрекъсната координация помежду си. Предприети са всички мерки и се спазват препоръките от Националния щаб за борба с коронавируса. Осигурени са предпазни средства за отделенията в болниците, където ще бъдат настанявани евентуални пациенти с коронавирус. Осигурени са и достатъчно легла за такива пациенти – в инфекциозна клиника на УМБАЛ “Свети Георги“ са 76+6 легла, 20 от които са свободни. В отделението по инфекциозни болести в общинската болница в Карлово са 10 легла, а в УМБАЛ “Пловдив“ са 36. Бившата окръжна болница обаче, обмисля вариант при нужда да отдели един етаж с 10 легла за инфекциозно болни пациенти. При необходимост във Военна болница и Кожна клиника също ще бъдат осигурени по 10 легла. Към момента общият брой на свободните легла в здравните заведения в областта и града са 2500.

Осигурени са предпазни облекла и средства за болниците, спешна помощ и за органите на реда и Гранична полиция.

Събира се информация за необходимите предпазни средства за социалните и здравни служби, детските заведения и администрацията в общините. Необходимите допълнително количества ще бъдат осигурени за месец. Дадени се препоръки за дезинфекция в училища и обществени сгради, както и за автобусите от градския и междуселищен транспорт.

/Снимка: Областна администрация Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер