Секции

03 May 2024 11:34

И в Хисаря засилват превантивните мерки заради грипа и разпространението на COVID-19

Във връзка с регистриран към момента нов епидемичен подем на заболявания от Грип и ОРЗ, включително и тежки остри респираторни инфекции, в условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план и препоръка на Националния оперативен щаб създаден със заповед №Р-37/26.02.2020 г. на министър-председателя на Република България, с цел превенция и защита на гражданите на община Хисаря, със Заповед № РД-05-200 от 09.03.2020г. кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева въвежда следните засилени превантивни мерки в общината:

Да се въведе дезинфекционен режим във всички детски градини, училища, медицински центрове, болници за рехабилитация, учреждения.

Всички физически и юридически лица да оказват съдействие и помощ на здравните служители и на органите, свързани с дейността по овладяване на епидемиологичната обстановка.

Всички училища, детски градини и административни сгради на територията на община Хисаря да въведат незабавно пропускателен филтър, снабден с необходимите съоръжения и дезинфектанти и да се засили дезинфекцията минимум 4 пъти дневно.

Да се преустановят всички масови мероприятия, включително спортни и културни /читалищни салони, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито/ на територията на община Хисаря.

Всички пенсионерски клубове и дневни центрове за стари хора на територията на общината да преустановят дейността си за неопределен срок.

/Информация: Община Хисаря; снимка 1: интернет; снимка 2: marica.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче