Секции

02 May 2024 18:38

Проведе се годишен сбор на командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада

Годишен сбор на командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада се проведе през изминалите два дни. Проведеното заседание е в изпълнение на „План за дейността на Сухопътните войски през 2020 г.” и „План за дейността на 61-ва Стрямска механизирана бригада през 2020 г.”. Темата на сбора бе „Организиране и провеждане на смяната на формированията в хода на отбранителните бойни действия”.

В сбора взеха участие заместниците на командира на бригадата, командирите на батальони/дивизиони и началниците на отделения и служби в управлението на бригадата. Мероприятието протече под формата на цикъл от лекции, съпроводени с непосредствени дискусии.

Във военнотематичния аспект бяха включени лекции на началниците на отделения по актуални теми свързани с бойната подготовка, мисията и задачите на Бригадата.

Също така по време на сбора бяха дискутирани теми разглеждащи въпросите по координиране и организиране на взаимодействието между формированията от Българската армия с други държавни институции при оказване на помощ на населението при бедствия, кризи и заплахи, свързани с новите реалности и аспекти на средата за сигурност.

/Снимка 1: 61-ва Механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче