Секции

03 May 2024 09:49

Карловският кмет д-р Емил Кабаиванов излезе със заповед относно въвеждане на противоепидемични мерки до 29 март

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб, на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местно самоуправление и местна администрация, и във връзка със Заповед № РД- 01-124/13.03.2020 г. и на Министъра на здравеопазването, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов издаде следната заповед:

1. Преустановяват се посещенията на децата в детските ясли и детските градини;

2. Преустановяват се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма;

3. Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни и културно-развлекателни в общинските институции.

4. Всички работодатели, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работа на служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число: филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания;

Всички физически и юридически лица стриктно да изпълняват Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. и на Министъра на здравеопазването.

Срокът и обхватът на мерките може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.

Настоящата заповед да се доведе до знанието на всички служители от общинската администрация, Кметовете на кметства и кметските наместници, Директорите на училища, Директорите на детските градини и ясли, Управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“, Управителите на общинските търговски дружества, Управителя на Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост, Управителя на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Директорите на историческите музеи, Директора на Общинска художествена галерия, Председателите на настоятелствата на народните читалища.

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов ще контролира лично изпълнението на заповедта.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд