Секции

26 April 2024 10:18

Строг пропускателен режим в хранителните магазини в Карловско, разпорежда кметът д-р Кабаиванов

Да се създаде строг пропускателен режим в хранителните: хипермаркети, супермаркети и магазини, разпорежда със своя заповед от 15 март общинският кмет д-р Емил Кабаиванов.

Управителите на хранителните магазини да допускат не повече от 15 посетители, съобразявайки се с търговската площ на обекта. При изчакването пред хранителните магазини управителите да осигурят дистанция от 1,5 м., като трябва да осигурат отстояние минимум 1,5 м. между посетителите.

Персоналът на касите в търговските обекти да бъде задължително със защитни маски, ръкавици и да използва дезинфектанти. Периодично да се дезинфекцират дръжките на вратите, касовите зони и контактните повърхности до всички достъпни зони.

Със заповедта се разпорежда също производствените и животновъдни обекти, хотели и къщи за гости да спазват стриктно санитарно - хигиенните норми.

При завръщане на лица, пребивавали в чужбина да се спазва 14 дневен карантинен период при домашни условия. Кметовете на кметства и кметските наместници да уведомяват за такива лица личните лекари и РЗИ - Пловдив на тел. 0884546177.

Забраняват се всички пазари и тържища на територията на Община Карлово.

Гражданите да избягват струпване на групи на всички обществени места - площади, паркове, улици и пешеходни зони.

Преустановява се дейността на кафе зоните на територията на всички бензиностанции, автомивки и сервизи.

Заповедта е издадена във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб, Решение № РД-20-41 /14.03.2020 г. на Областен управител на Област Пловдив и Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местно самоуправление и местна администрация.

/Снимка: pxhere.com/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче