Секции

07 May 2024 23:02

53-годишният Ганчо благодари на карловските полицаи за помощта по време на извънредното положение

53-годишният Ганчо благодари на карловските полицаи за помощта по време на извънредното положение. Снабдили го с нужните лекарства и храна от първа необходимост. „Те са мои спасители“- казва за униформените служители развълнуваният карловец. Трудно му е да се погрижи сам за най-належащото в момента, защото е прикован към инвалидната количка и е диабетик.

Полицаите занесоха храна и лекарства и на 75-годишната Донка Китанова от Певците. Децата й са в Англия и Италия, а тя се грижи за своята 96-годишна майка.

Общо 60 самотноживеещи хора в Карловския регион са обходили 8 полицейски екипи. Включили са се и два екипа от Жандармерията. Възрастните са споделили от какво имат нужда, за да могат да не напускат домовете си във времето на извънредното положение. Изготвени са 4 сигнални писма до други институции за специфични техни нужди. Над 10 от самотноживеещите жители на територията на Карлово са заявили необходимост от закупуване и снабдяване с лекарства и храна от първа необходимост. След направените заявки, служителите на Райнонното управление ще ги доставят до домовете на възрастните хора.

/Снимки: МВР/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче