Секции

08 May 2024 05:43

Кметът д-р Кабаиванов призовава гражданите стриктно да спазват въведените мерки заради коронавируса

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов призовава гражданите стриктно да спазват задължителните мерки, обявени от Националния оперативен щаб във връзка с предотвратяване разпространението на коронавируса.

Съгласно тях не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места. Изчакващите пред търговските обекти трябва да бъдат отделени на 2 метра отстояние един от друг.

На 21 от 14 дни се удължава домашната карантина на установените носители на коронавирус и контактните с тях лица, с изявена клиника: хрема, болки в гърлото и температура. Останалите контакти лица (без установена клиника) и гражданите, които се прибират от чужбина, остават в 14-дневна задължителна карантина и трябва да уведомяват личните си лекари за това.

Кметът д-р Кабаиванов изпрати писмо до всички управители на банкови клонове на територията на община Карлово, с което ги задължава да дезинфекцират контактните повърхности на банкоматите, собственост на банката и пространството около тях, минимум четири пъти на ден. При използване на банкомат, гражданите да бъдат с ръкавици.

Също е задължително всички фирми стопанисващи вендинг машини и кафе автомати, на територията на община Карлово, да ги дезинфекцират минимум четири пъти на ден. При използването им, гражданите също трябва да използват ръкавици.

Сигнали за неспазване на задължителните мерки могат да се подават на РЗИ Пловдив на тел.: 0884546177 и на Община Карлово- 0896686704.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Е, не може всеки ден да ти се случва нещо незабравимо, но пък няма да имаш и за какво да се оплакваш. ;)