Секции

26 April 2024 02:54

МВР-Пловдив издава документи за самоличност и по електронен път

Във връзка с предприетите мерки за намаляване на потенциалните рискове за здравето на гражданите, МВР-Пловдив уведомяват, че в случаи на неотложност могат да се заявят и получат административни услуги по електронен път на адрес: https://е-uslugi.mvr.bg.

Чрез посочения портал могат да се заявят:

- Издаване на лични карти на български граждани с обикновена, бърза и експресна услуга;

- Издаване на паспорти на български граждани с обикновена, бърза и експресна услуга;

- Издаване на документи, удостоверяващи събития и факти, свързани с издаването и ползването на български лични документи.

Затова е необходимо притежаването на валидно удостоверение за квалифициран електронен подпис и валиден постоянен адрес на територията на България, уточняват от вътрешното министерство.

Задължително е и притежаването на български личен документ, издаден по заявление подадено лично до 59 месеца преди подаване на електронното. Друго изискване за ползване на услугите по електронен път е да няма промяна на името , ЕГН, пол, гражданство или съществени и трайни изменения в образа.

Срокът на изтичащите лични документи се удължава с шест месеца с решение на Министерски съвет във връзка със създалата се извънредна ситуация, припомнят от МВР.

/Снимка: МВР/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче