Секции

11 May 2024 18:47

Приоритетни коридори в ЕС за доставка на медицинска и защитна екипировка

Непрекъснатото снабдяване с основни стоки и жизненоважно медицинско и защитно оборудване в рамките на единния пазар на ЕС е от ключово значение за справяне с кризата с COVID-19. Това заявяват председателите на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите и по транспорт в ЕП Петра де Сутер и Карима Дели. В сряда министрите на транспорта на ЕС подкрепиха създаване на т.нар. „зелени коридори“ за доставка на стоки от първа необходимост и медицинско и защитно оборудване, включително маски, ръкавици, облекла.

Осигуряването на безпрепятствен транспорт на стоки от първа необходимост, като храни и осигуряването на непрекъснато снабдяване с жизненоважно медицинско и защитно оборудване гарантира, че тази криза няма да се превърне в катастрофа. Ние разчитаме един на друг и зависим един от друг що се отнася до общественото ни здраве, коментира председателят на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите Петра де Сутер.

Трябва да намерим начини да поддържаме нашите транспортни системи и да намалим опашките, за да спестим време и пари. Ние сме готови да действаме заедно и бързо и заставаме зад шофьорите и целия транспортен сектор, който работи неуморно, за да поддържа доставките на стоки, по време кризата, каза председателят на комисията по транспорт Карима Дели. Тя изтъкна и необходимостта от прилагане на мерки за спиране на т.нар. „призрачни полети“ в ЕС.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче