Секции

24 April 2024 14:42

121 човека са под домашна карантина в общините Карлово и Сопот, кметовете д-р Кабаиванов и Дойнов наложиха още по-строги мерки от досегашните

121 човека са под домашна карантина в общините Карлово и Сопот, сочат данните на Полицията към 16:30ч. днес. Това информират от Пресцентъра на Община Карлово.

Поради усложнената епидемиологична обстановка, общинският кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов издаде заповед, в която се посочва да не се събират повече от две малолетни и непълнолетни лица на обществени места - паркове, градинки, дворове на училища и детски градини, спортни площадки, междублокови пространства и други.

Също така, всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, на които не е забранено извършването на дейност съгласно Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, да организират дейността си по начин, който не допуска събирането на повече от две лица над 60-годишна възраст в помещенията, където се предоставят съответните услуги и прилежащите към тях площи на открито, като указват необходимостта да се спазва дистанция от най-малко 1,5 м. между лицата.

Съобразно заповедта на кмета д-р Емил Кабаиванов, гражданите на възраст над 70 години да се самоизолират и да спазват стриктно санитарно - хигиенните норми. Самотно живеещите и трудно подвижните лица и тези, които нямат близки и роднини в населеното място при нужда да се обаждат на телефон 0335 /99200 - РУ на МВР Карлово за оказване на помощ.

Още и водачите на таксиметровите автомобили да са оборудвани с предпазни маски, ръкавици и дезинфектанти.

Кметът на Сопот Деян Дойнов въведе със заповед вечерен час за всички лица на територията на Общината: считано от 22.00 до 6.00 часа.

Също така движението в Сопот на МПС с регионален (областен) код в регистрационния номер, различен от РВ, да се осъществява по ул. „Трети март“ (околовръстен път).

/Снимка: flashnews.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче