Секции

24 April 2024 05:14

От Карловския гарнизон информират, че поддържат дейността си в пълен обем при строги противоепидемични мерки

От 61-ва Стрямска механизирана бригада информират, че са предприети следните противоепидемични мерки, касаещи военнослужещите в районите Карлово и Казанлък, във връзка с въведеното едномесечно извънредно положение в Република България от 13.03.2020 г., на основание заповед на министъра на отбраната на Република България, заповед на командира на Сухопътните войски и заповед на командира на 61-ва механизирана бригада.

Мерките включват ежедневна дезинфекция на помещенията от 2 до 4 пъти на ден от служители в медицински пункт на 61-ва Механизирана бригада.

Осигуряват се индивидуални средства за защита /респираторни маски и ръкавици/ на лицата носещи наряда на КПП-та и влизащи в контакт с външни лица.

Ежедневно на КПП-та се измерва температурата на личния състав от бригадата от служители в медицински пункт на 61-ва Механизирана бригада.

Отменени са всички общи строявания на личния състав, като при необходимост същите се извършват разсредоточено и на малки групи, с цел минимизиране на контактите.

Преустановени са всички занятия в затворени помещения, като се провеждат в пълен обем всички полеви занятия, учения и тренировки на открити местности.

Създадена е необходимата организация при откриване, съмнения или проявена симптоматика, съответните лица да бъдат изолирани и транспортирани до регламентираните здравни заведения.

Бригадата е затворена за външни лица, освен за тези, с които е свързано изпълнението на службата, но при спазване на специален ред за достъп.

Формированията на 61-ва механизирана бригада продължават да поддържат своята готовност в пълен обем за изпълнение на задачите по защита териториалната цялост на страната, оказване подкрепа на МВР за защита на държавната граница и подпомагане на населението при кризи, бедствия и аварии.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче