Секции

27 April 2024 03:07

Експериментално лечение от коронавирус в Италия даде резултат

Лекари и учени по света, които се борят с лечението на коронавирусната инфекция продължават да съобщават за лекарства, които са помогнали. Медици в най-пострадалата европейска страна, съобщиха, че имат пробив. Американският президент пък призова учените да побързат и облекчи процедурите за старта на експерименти с нови лекарства.

Медицинските и научни среди се надпреварват с времето в търсене на лечение на смъртоносния КОВИД-19.

Лекарите от инфекциозната болница в Генуа съобщиха, че са излекували 79-годишен мъж, заразен с коронавирус, с помощта на експериментално лекарство. Според главния лекар в клиниката Матеро Бесети, става въпрос за антивирусно средство с широк спектър на действие. Лекарството е било създадено първоначално за лечение от ебола и е разработено от американската биотехнологична компания „Gilead Sciences“. Имаме първия случай на лице, оздравяло с помощта на това лекарство. Двата теста са негативни и пациентът е изписан“. Той подчерта, че с помощта на същото лекарство лекарите ще се опитат да помогнат и на други пациенти.

Клинични изпитания на този медикамент се провеждат в момента и в САЩ.

В същото време президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че департаментът по храните и лекарствата ще започне скоро да използва нови лекарства за борба с коронавируса. Департаментът обмисля да пусне на пазара лекарство, използвано за лечение на малария, наречено хлорохин, което според лекарите може да е ефективен метод за лекуване на пациентите с COVID-19. Тръмп смята, че това е „изключително обещаващо“ лекарство, „като се имат предвид резулатите и другите тестове“. Друго лекарство, което може да се използва срещу вируса е ремдесивир, антивирусно средство, което по-рано се е използвало за борба с ХИВ. Ще бъдат премахнати всички червени линии пред тези медикаменти и те ще се появят на пазара „веднага, след като ги получим“. Тези лекарства все още се се намират в тестова фаза, но администрацията на Тръмп прави всичко възможно да забърза процеса, за да може на пазара да има средства за борба със заразата, която вече причини почти 100 смъртни случая в САЩ, а общият брой на пациентите с болестта надхвърли 7 000 души във всички щати.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче