Карлово.ТВ призовава: Oстанете си вкъщи!
Секции

28 March 2020 16:05

В Карлово ежедневно дезинфекцират автобусните спирки и контейнерите за смет

Екипи от община Карлово извършват ежедневна дезинфекция на автобусните спирки на градския транспорт на територията на град Карлово. Те са инструктирани за работа при конкретната ситуация и са подсигурени с необходимите предпазни средства. Призивът на община Карлово е, хората да изчакват на спирките на достатъчно голямо разстояние един от друг.

Освен дезинфекция на спирките, сметосъбиращата фирма в община Карлово също предприема мерки, целящи предотвратяване разпространението на зарата COVID-19. В процеса на сметосъбиране се извършва дезинфекция на контейнерите тип “Бобър”. Дезинфекцират се дръжките и капаците на всички контейнери с подходящи дезинфекционни препарати. Поетапно и по график ще бъдат извършвани дезинфекции на контейнерите във всички населени места на територията на община Карлово.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов препоръчва: Домоуправителите на жилищните блокове и кооперации да организират ежедневно миене и дезинфекциране на дръжки на врати, ключове на лампи, асансьори и стълбища.

От Община Карлово съветват, че единственото сигурно средство за предпазване от заразата и прекъсване на нейното разпространение е социалната изолация. Затова гражданите да бъдат отговорни и да спазват мерките за безопасност.

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче