Карлово.ТВ призовава: Oстанете си вкъщи!
Секции

28 March 2020 16:38

Топлото време изкара мнозина навън без предпазни маски, „Носете ги“- категорични са експерти

Топлото време изкара мнозина навън без предпазни маски. Въпреки преупреждението на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса хората да стоят по домовете си.

Според медицинските експерти предаването на заразата става при разговор, кихане и кашляне, т.е по въздушно-капков път, а също и при допир до повърхности и последващо докосване на носа, устата или очите със същата ръка. Затова носенето на предпазна маска сега е от изключителна важност. Така предпазваме както себе си, така и другите. Маските намаляват риска от зараза значително.

От Националния щаб са категорични, че без дисциплина и спазване на мерките срещу вируса, няма да може да се овладее разпространението му. Затова личната отговорност на всеки в момента е от изключителна важност. Дори и да се напомни на всеки в семейството, дори и на съседа, че трябва да ги спазва. Обезпокоително е, че възрастните хора и в градовете, и по селата почти не ползват необходимите в случая защитни средства като маски и ръкавици. Трябва настоятелно да им се напомня, че трябва да го правят. Препоръчително е също да се избягват ръкостисканията и други подобни ритуали при срещи и разговори.

Иначе ще очакваме в тревожност какъв ще е резултатът от теста на поредния пациент със симптоми за коронавирус в близката ни болница. Към момента в Инфекциозното отделение на МБАЛ“Д-р Киро Попов“ е приета жена, завърнала се от Англия, с неразположение, температура и болки в гърлото. Направен й е стандартен тест за COVID-19. Очаква се резултатът от пробата.

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче