Карлово.ТВ призовава: Oстанете си вкъщи!
Секции

01 April 2020 01:38

Почина легендата на кънтри музиката Кени Роджърс

На 81 години почина легендата на кънтри музиката и носител на награди „Грами“ Кени Роджърс. Певецът си е отишъл от естествена смърт, се казва в изявление на семейството му.

След като влиза в музикалния бизнес в началото на 50-те години на XX век с джаз група, Роджърс се преориентира към солова кариера през 70-те, и пуска своя първи успешен сингъл „Люсил“ през 1977 г. Сред най-известните му хитове са The Gambler („Комарджията“), Coward Of The County („Страхливецът на окръга“), дуетът с Доли Партън Islands in the Stream, а Лайънъл Ричи написва за него баладата Lady.

Роджърс е виден член на Залата на славата на кънтри музиката. Записал е над 120 хит сингъла в различни музикални жанрове, а негови албуми са били в върховете на класациите за кънтри и поп музика повече от 200 седмици.

Певецът предприема прощално световно турне през 2016 г, но преди две години бе принуден да отмени последните няколко концерта поради „здравословни проблеми“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай