Карлово.ТВ призовава: Oстанете си вкъщи!
Секции

28 March 2020 17:03

Първи установен с коронавирус в Карлово

Регистриран е случай на коронавирус в Карлово. Това съобщи шефът на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Както вчера съобщихме в Инфекциозното отделение на МБАЛ “Д-р Киро Попов“ бе приета жена, завърнала се от Англия, с неразположение, температура и болки в гърлото. Направен й бе стандартен тест за COVID-19, чийто резултат стана ясен днес. Положителната проба е потвърдена в лаборатория в Стара Загора. Пациентката е в добро състояние, няма кашлица и задух, но е със сърдечно заболяване, информират от здравното заведение. Синът на пациентката е поставен под домашна карантина.

Инфекциозното отделение в Карлово разполага с необходимата апаратура и предпазни средства, ще бъде доставен и хининов препарат, с който се лекуват тежките случаи на коронавируса.

167 човека са поставени под домашна карантина в общините Карлово и Сопот към 16 часа на 22 март по данни на Полицията в Карлово. От тях 129 в община Карлово и 38- в Сопот. Това информират от Пресцентъра на Община Карлово.

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче