Секции

28 March 2024 20:39

Потвърдени са 190 случая на коронавирус у нас

За изминалото денонощие у нас са установени 19 нови случая на коронавирус, с което общият брой заболели стана 190. Повечето нови случаи са в София, има и един в Плевен. Лекарят с коронавирус от Велико Търново, специализирал в София, е в болница. Той е от осемте случая на хора до 50 години, чието клинично състояние се е влошило.

ген.-майор Венцислав Мутафчийски,началник на Кризисния щаб:

„Историята му е следната – преди да се знае, че е заразен от коронавирус, е бил приет в Инфекциозното отделение с пневмония. Пуснат е за домашно лечение. След като се е потвърдил за коронавирус инфекция, съвпада с влошаване на състоянието му и той отново е приет в болница, където на образните изследвания се доказва една доста сериозна интерстициална пневмония“.

Генерал Мутафчийски обясни, че няма как да бъдат тествани всички пристигащи от чужбина, особено ако те нямат изявена клинична картина. На въпрос дали в отделни градове в страната ще бъде въведен вечерен час, началникът на щаба обяви, че това е решение на всеки градоначалник и за София в момента няма нужда от такива мерки. От оперативния щаб съобщиха и, че нямат против да има масово тестуване, стига да има възможност.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче