Секции

20 April 2024 07:05

201 случая на коронавирус у нас

201 са вече случаите на коронавирус в България, или с 11 повече в рамките на деня, съобщи на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

„В Дупница – един пациент, в Пазарджик – двама, които са семейство. В Добрич – още един, контактен. И в София 7 лица“, каза ген. Мутафчийски.

Той допълни, че днес има две по-големи дарения, които иска да спомене: „Банката за развитие – 200 000 лв., и Александровска болница получи от Български енергиен холдинг 200 000 лв. дарение“.

„Във връзка с увеличаване на случаите и изчерпване капацитета на Военномедицинска академия и „Пирогов“, Щабът ще направи предложение на министър на здравеопазването – стъпка, обмисляна отдавна, да издаде заповед, всяка една болница, независимо от вида на собствеността ѝ в България, в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавирус, оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко, средно и тежкоболни“, каза още той.

Синдикалните и работодателските организации настояват да бъде създаден социално-икономически щаб към премиера Бойко Борисов по време на извънредното положение заради коронавируса. Това каза за „Хоризонт“ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

/Източник информация: bnr.bg; снимка: БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче