Секции

20 April 2024 01:53

189 човека са под карантина в региона. Започва раздаването на храна на самотноживеещи хора, съобщават от Кризисния щаб в Карлово

189 души са поставени по карантина за общините Карлово и Сопот по данни на Полицията към 16:30 часа днес. От тях в община Карлово са 157, а в Сопотската - 32. Излезлите от карантина са 21 лица. Това информират от Пресцентъра на Община Карлово.

От там съобщават още, че служители от Карловската местна управа започват раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост на самотноживеещи и трудноподвижни граждани при спазване на всички изисквания за безопасност. Продуктите се разнасят по предварително изготвени списъци на нуждаещи се лица, подадени в Общината и РУ Карлово. Пакетите са осигурени от фирма „Преслава кетъринг“ ЕООД.

При необходимост от съдействие за закупуване на хранителни продукти и лекарства, нуждаещите се може да се обаждат на тел: 0897098939 – отдел „Социални и младежки дейности, спорт и здравеопазване“ в Община Карлово.

Осъществява се постоянен контрол на дезинфекцията на банкомати, вендинг машини и кафе автомати, чрез ежедневно предоставени протоколи от собствениците им. Поради неспазване на Заповед № РД-176 от 21.03.2020 г на кмета на Община Карлово, към момента са спрени четири кафеавтомата.

От Общинския кризисен щаб в Карлово призовават гражданите, ако забележат неспазване на заповедта да сигнализират на телефоните на оперативните дежурни в Община Карлово 0335/54-555 и 0896686704.

Припомняме, със заповед от 22 март министърът на здравеопазването забрани консумацията на място в обектите за бързо хранене и хранителните магазини на територията на бензиностанциите.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче