Секции

27 April 2024 02:41

Осма жертва на COVID-19 у нас, потвърдените случаи са 338

Осма жертва на коронавируса – почина 51- годишната жена от Благоевград, чиято 74-годишна майка в събота стана жертва на КОВИД- 19.Новината беше потвърдена от болницата в града. Оттам допълниха, че починалата жена е страдала и от астма. Тя е работила в София, но често е ходила при майка си в разложкото село Горно Драглище. Двете жени бяха приети в лечебното заседание в средата на миналата седмица с неразположение, като състоянието им постепенно се влошава и са били преместени от инфекциозното отделение в Реанимацията на болницата в Благоевград.

В събота жертви на вируса станаха 4-ма души- 74-годишната жена от Благоевград и 3-ма мъже – 55 годишен мъж от Банско, 62- годишен от Кюстендил и един мъж, който почина в болница „Пирогов“ в София.

Същевременно от Крисзисния щаб оповестиха, че случаите на положителни проби у на са 338 . Още седем нови инфектирани са били потвърдени – те са в Пловдив, Варна, Кърджали, Сливен и Смолян. Сред случаите има и двама медицински служители.

Излекуваните от заразата в страната са 11. От кризисния щаб предупреждават,че пикът на заболяването у нас още не е достигнат. Добрата новина обаче била, че смъртните случаи са малко.

Брифингите на Кризсния щаб за актуалната информация около заразените с коронавирус вече ще бъдат веднъж на ден , само в 17 часа и ще се провеждат в Министерския съвет. Това се прави за по-голяма сигурност и на членовете на щаба и на журналистите.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче