Секции

25 April 2024 13:28

160 човека в Карловско са под карантина, от Кризисния щаб призовават мерките да се спазват

186 човека от региона са под домашна карантина по данни на Полицията в Карлово към 16 часа днес, съобщават от Пресцентъра на Община Карлово. От тях 160 в община Карлово и 26 в Сопотската. За 22 души карантинният период е изтекъл.

От кризисния щаб в Карлово отново призовават жителите на общината да спазват противоепидемичните мерки в борбата с коронавируса. Със заповеди на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и произтичащите от тях разпореждания на общинския кмет д-р Емил Кабаиванов са преустановени посещенията в паркове, градинки, дворове на училища и детски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Лицата до 60-годишна възраст да не посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8:30ч. до 10:30ч. всеки ден, както и гражданите на възраст над 70 години да се самоизолират и да спазват стриктно санитарно-хигиенните норми.

От Щаба напомнят, че от 300 до 1000 лева е глобата за неспазване на регламентирания от Закона за закрила на детето вечерен час за малолетни – 20 часа, и за непълнолетни – 22 часа, както и при неспазване на заповедите на здравния министър санкцията е 5000 лева.

Кметът и председател на Общинския кризисен д-р Кабаиванов апелира всички да спазват противоепидемичните мерки и социалната изолация.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче