Секции

28 March 2024 18:43

Спор в парламента за замразяването на депутатските заплати на нива от декември

Предложението на премиера Бойко Борисов за замразяване на депутатските заплати породи полемика в пленарна зала. Така фокусът от дебата по удължаване на извънредното положение бе изместен още в началото на извънредното заседание.

Преди гласуването на точката за работа на Народното събрание по време на извънредното положение, спор предизвика позицията на премиера Бойко Борисов за замразяване на депутатските заплати на нива от декември 2019. Макар, че точката не бе в дневния ред на депутатите, тя измести фокуса на дебата.

ДПС подчертаха, че при преизчисляване на депутатските заплати, остатъкът остава в Парламента, а след това отива в държавната хазна. Тяхната позиция била насочена към дарителството.

Предложението ще се гласува на първо четене в понеделник.

А иначе в началото на извънредното заседание, със 119 „за“, 54 „против“ и нито един въздържал депутатите приеха нови правила, по които ще работи Народното събрание по време на извънредното положение. Така например те ще гласуват разделени на две групи и по график в пленарната зала, а по време на обсъжданията не може да присъстват повече от 1/4 от всички 240 депутати.

Междувременно Медицинския съвет към правителството излезе с доклад с препоръки към медицинските кадри, работещи на първа линия на заразата.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче