Секции

18 April 2024 09:05

СУ“Иван Вазов“ зарадва учениците си с онлайн дискусия „Истории за споделяне“

СУ“Иван Вазов“ в Сопот зарадва учениците си с онлайн дискусия „Истории за споделяне“. Събитието е било планувано реално да се осъществи на 2 април в Библиотеката на училището, но поради наложените мерки за ограничаване разпространението на COVID-19, се е наложила промяна на неговия формат. Така срещата между учениците стана виртуална и те дискутираха онлайн, използвайки възможностите на социалната мрежа Facebook.

Така заедно отбелязаха Международния ден на детската книга и си припомниха кампанията, в която се включиха миналата година от 10 октомври до 15 ноември, организирана от Киндер България. „Истории за споделяне“ е една страхотна инициатива за четенето, за писането, за книжката и мишката, за историите, за фантасмагориите, за децата които обичат да четат, а също и на тези, на които им четат.

От училището споделят, че „Истории за споделяне“ са обогатили фонда на библиотека им, която е свързващото звено между учители и ученици в образователния процес. Инициатива, която е сплотила всички - ръководство, учители, служители, ученици, родители, граждани и приятели. И доказали, че заедно могат да спечелят. Имали богат избор от 5000 заглавия, подходящи за деца, в https://www.ozone.bg/istorii-za-spodelyane/. Спряли се на 249 на стойност 3010,27 лева. Подборът се оказал труден, но удовлетворили желанията на учениците – книгите да са новоиздадени, да са забавни, фантастични, романтични, разбира се, да има и образователни.

Днес също напомнят на своите ученици, че чрез виртуална разходка https://www.youtube.com/watch?v=vNjFC1nUvfc в библиотеката, всеки може да разгледа книгите и да направи своя избор за деня, в който тя ще отвори врати за читатели.

И още в деня на детската книга учениците от клуб „Бисерче вълшебно“ участваха в онлайн среща с авторката на поредицата за „Мотовете“ Радостина Николова по покана на Библиотеката в НЧ „Иван Вазов-1871“-Сопот. След това проследиха живото предаване на НЧ „Васил Левски 1928“-София, в което Борис Самаринов представи биографията на Ханс Кристиян Андерсен и прочете негови приказки. От 19 март Клубът има своя група в Messenger и всекидневно получава видеата на Вал Стоева - главен редактор на сайт “Детски книги”.

Така в условията на ограничения заради коронавируса, учениците продължават да четат, за да се включат в гласуването за награда „Бисерче вълшебно“ и в предизвикателството „Книгоходец“.

/Снимка 1: bg.polomap.com/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче