Секции

25 April 2024 00:38

В Столетово стартира дарителска кампания „Да продължим традицията на Лазаровден – заедно за един светъл Великден“

В Столетово стартира дарителска кампания „Да продължим традицията на Лазаровден – заедно за един светъл Великден“ от 6 до 15 април. Инициативата е на местното кметство и НЧ „Христо Ботев – 1928 г.“. От двете институции споделят, че ежегодният ритуал Лазаруване няма да бъде проведен поради удължаване на извънредното положение в страната във връзка с борбата с COVID-19., затова те са решили празникът да се отбележи в селото под друга форма.

Кампанията предвижда с част от дарените финансови средства да бъдат закупени козунаци. Дарените яйца ще да бъдат сварени и боядисани, за да бъдат раздадени на самотни възрастни хора от Столетово. Другата част от средствата ще останат за лазарската група при читалището.

Кутии за дарения с логото на кампанията и специално украсени кошници за яйца ще бъдат разположени на две места в сградата на кметството – едната в пощенската станция, другата в библиотеката.

От Кметството и Читалището ще се погрижат за украсяването на великденските яйца, поръчката и закупуването на козунаци, както и разнасянето им по домовете на възрастните хора.

В читалищната библиотека все още има налични ръчно изработени артикули от първия @Online великденски базар. Каузата, за която се набират средства, е „Нашето място за отдих“.

/Снимка: НЧ „Христо Ботев – 1928 г.“/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Необходима е голяма наивност, за да вярваш, че с викове и вопли си в състояние да промениш собствената си съдба. Нея трябва да е приемеш такава, каквато ти се предлага, и да се въздържаш от всякакво многословие.


Киркекор