Секции

29 March 2024 15:24

Продължава дезинфекцията против разпространението на коронавируса в Карловско (видео)

Община Карлово, със съдействието на екип от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РС ПБЗН/, продължава започнатата преди ден дезинфекция на уличните платна и прилежащите тротоари в общинския център.

До края на настоящата работна седмица ще бъдат обработени всички улици в Карлово, след което – и в другите населени места от общината. Това съобщи кметът д-р Емил Кабаиванов, по чиято инициатива се извършва дезинфекцията като превантивна мярка за ограничаване разпространението на COVID-19. Дейността е съгласувана с РЗИ Пловдив и с Областния оперативен щаб, припомни кметът. Д-р Кабаиванов каза още, че има достатъчно количество от хлорния дезинфектант против вируси и бактерии, който е в безопасна за хората концентрация. От обявяването на мерките във връзка с извънредното положение, всички предпазни средства и дезинфектанти се закупуват с пари от бюджета на общината.

Кметът благодари на служителите от РС ПБЗН за бързата реакция и работата им, а началникът на службата – главен инспектор Тоню Чалъмов подчерта, че в изключително кратък срок системата на специализирания автомобил е била пригодена за извънредната ситуация.

Към 8 април има двама новоприети пациенти със съмнения за коронавирус, във Второ инфекциозно отделение в карловската болница. Хората са от Сопот, са над 70-годишна възраст и не са имали контакти един с друг. Отделно от техните проби, днес се очаква и резултатът от пробата на едногодишното дете от Карлово. То е с майка си в Инфекциозното отделение на болницата. Има постъпили дарения от физически и юридически лица в помощ на лечебното заведение в Карлово. От общинската администрация също ще дарят финансови средства.

Подготвени са заповедите на кмета и председател на Общинския оперативен щаб д-р Кабаиванов, относно режима на работа във фризьорските и козметични салони, както и на пазарите в населените места от общината. На тържищата е позволена продажбата единствено на плодове, зеленчуци и разсади. С друга заповед ще бъдат оповестени и конкретните мерки за Лазаровден и Цветница.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю