Секции

28 April 2024 06:49

В Сидни започнаха разследване за престъпна небрежност срещу круизния кораб „Руби принсес“

Австралийската полиция иззе черната кутия на круизния кораб Руби Принсес, който се превърна в най-големия източник на зараза от ковид-19 в страната. Плавателният съд, собственост на компанията Карнивал, акостира в пристанището Кембла – южно от Сидни, и в края на март на сушата слязоха 2700 от пътниците му, но те не бяха тествани за коронавирус.

В последствие властите регистрираха най-малко 360 заболели от COVID-19, свързани с кораба, в това число поне шест случая с фатален край. Сега на полицията в щата Нов Южен Уелс трябва да установи дали има нарушение на законите за биологична сигурност или други щатски закони. Води се разследване за престъпна небрежност. През март щатските власти са определили кораба като нискорисков, а австралийските гранични служби са разрешили на пътниците да се върнат свободно у дома с изискването да останат 14 дни в самоизолация.

На борда на кораба все още има около хиляда души – пътници и екипаж. Властите в Нов Южен Уелс заявиха, че „Руби принсес“ може да остане на котва до 10 дни, но екипажът ще може да слезе само с разрешение на щатските власти. Болните членове на екипажа се лекуват на борда или са прехвърлени в болница.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче