Секции

01 May 2024 18:48

Обръщение на кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов

Уважаеми жители на община Карлово,

Настъпват едни от най-големите християнски празници – Лазаровден и Цветница, които свързваме с посрещането на Иисус Христос в Йерусалим с палмови клонки, с тържеството на светлината и доброто. Християнската традиция повелява да окичим домовете си с осветени върбови клонки.

Днес, когато водим денонощна битка срещу пандемията от COVID–19, на Вход Господен /Цветница/ няма да бъдат раздавани върбови клонки. В навечерието на празниците настоятелно ви моля – спазвайте стриктно всички противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса, определени в заповедите на Министъра на здравеопазването и произтичащите от тях заповеди на Кмета на община Карлово.

Лазаровден и Цветница поставят началото на Великденските празници, които носят надежда. Нека тези светли дни ни направят по-смирени, по-добри и сърдечни. Да се помолим за благополучие пред иконите в домовете си и да не ни напуска вярата в по-добрия утрешен ден! Обръщам се към вас с искрени пожелания за здраве, късмет и сплотеност!

Бъдете благословени!

Д-р Емил Кабаиванов

Кмет на община Карлово

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер