Секции

03 May 2024 04:33

Професионалната гимназия в Клисура закупи таблети за дистанционното обучение на свои ученици

Въпреки ограничения си делегиран бюджет Професионална гимназия по икономика "Тодор Влайков" - гр.Клисура закупи и предостави на свои ученици без дигитални устройства 33 броя таблети, за да се провежда ефективно обучение в електронна среда.

За нуждите на дистанционното обучение на учениците от ромски произход, които са в затруднено финансово състояние, от Розино бяха изградени безвъзмездно две мобилни точки за достъп до безжичен интернет в селото.

В клисурската професионална гимназия образователният и здравен медиатор Румен Караджов подпомага дейността за успешното включване на всеки ученик във виртуалната класна стая в електронната платформа Офис 365 и приложението Тиймс, където има сформирани екипи по всеки предмет и всеки клас.

Всеки ден медиаторът лично посещава учениците по домовете им, за да предоставя образователни материали във връзка с превенцията на разпространението на заразата от коноравирус. Той разговаря с родителите но настоящата ситуация и раздаде необходимите таблети, които ще бъдат върнати в училището след приключване на дистанционното обучение.

/Снимки: ПТ"Тодор Влайков"-Клисура/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче