Секции

26 April 2024 17:40

2800 фиданки засаждат в Сопот

2800 паркови дървета ще бъдат засадени в Сопот. Начало на акцията даде вчера кметът Деян Дойнов. Дърветата са дарение за втора поредна година от неправителствената организация Гората.бг. Тя е осигурила по 700 броя липа, зимен дъб, акация и явор.

Тези дървета ще бъдат засадени на подходящи места в градските паркове, комплекса „Аз съм българче“ и по пътя към сопотския манастир.

"Природата не е просто заобикалящата ни среда, тя е нашият дом, нашата майка, извор на нашата храна и на въздуха, без който не можем да живеем. Трябва отговорно да се отнасяме към нея, да я пазим, да не я замърсяваме и изтощаваме. С тези 2800 дръвчета, които ще засадим сега, ще имаме по-хубаво утре" - написа Дойнов в фейсбук профила си, като благодари на неправителствената организация за дарението.

При засаждането на фиданките кметът и общинските работници бяха с маски и ръкавици, спазвайки санитарно-хигиенните мерки.

/Снимки: фейсбук профил Деян Дойнов

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако съм свършил някаква работа, то е било, защото съм я чувствал като игра. Ако трябваше да работя, никога нищо нямаше да свърша.


Марк Твен