Секции

28 April 2024 01:10

САЩ се превърнаха в първата държава в света, която отчита над 2000 жертви на коронавируса за ден

Мрачен рекорд – САЩ се превърнаха в първата държава в света, която отчита над 2000 жертви на коронавируса за ден. Данните на университета Джонс Хопкинс показват, че през изминалите 24 часа случаите с фатален край са 2108, с което общият брой на починалите достигна 18,758 души. По този показател съвсем скоро САЩ ще задминат Италия, която в момента е на първо място по брой смъртни случаи от ковид-19.

Страната обаче е на челна позиция по броя на заболели – 501 301 души. Според експерти съвсем скоро пикът на болестта ще бъде достигнат и ситуацията ще се стабилизира. Американският президент Доналд Тръмп също изрази надежда, че нивото на смъртност ще е по-малко от прогнозираните 100 хиляди души.

Статистиката обаче показва, че Ню Йорк продължава да е епицентър на заразата с най-много смъртни случаи и заболели. За последните 24 часа са регистрирани 777 нови жертви, с което общият брой на случаите с фатален край достигна 7844. В щата има 159 937 заболели и така той надминава по този показател всички други страни по света.

Доктор Антъни Фаучи – началникът на кризисния щаб за справяне с пандемията посочи, че макар ситуацията да започва леко да се стабилизира, мерките като задължителна карантина, въведени в някои щати, и спазването на социална дистанция, трябва да останат в сила.

Говорителят на федералните Центрове за контрол и профилактика на заболяванията Джеф Ланкшър заяви за CNN, че смъртността в САЩ от сърдечно-съдови заболявания и онкологични заболявания засега си остава несъразмерно по-висока от тази от усложненията, причинени от новия коронавирус.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Да обясняваш на някого какво означава даден символ е като да му казваш как трябва да го кара да се чувства музиката.


Дан Браун