Секции

28 April 2024 10:07

Официално – САЩ са най-силно засегнатата от пандемията от коронавирус държава в света

Официално – САЩ са най-силно засегнатата от пандемията от коронавирус държава в света. Тъжната статистика на университета Джонс Хопкинс показва, че заразата е взела 20 604 жертви – показател, по който Вашингтон надмина Италия, която е на челно място в Европа по смъртност. Мрачните данни дойдоха само часове, след като само за ден на американска територия от ковид-19 починаха над 2 хиляди души – най-големият брой смъртни случаи в света от началото на избухването на заразата.

Губернаторът на най-тежко засегнатият от пандемията щат Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че броят на фаталните случаи се стабилизира. За изминалото денонощие са починали 783 души – почти същият брой както и през изминалите няколко дни. В епицентъра на заразата има над 180 000 болни – най-големият брой от която и да било държава в света. Общо на американска територия диагностицираните с коронавирус са близо 530 хиляди души. Излекуваните са над 32 000.

Доктор Антъни Фаучи – началникът на кризисния щаб за справяне с пандемията посочи, че макар ситуацията да започва леко да се стабилизира, мерките като задължителна карантина, въведени в някои щати, и спазването на социална дистанция, трябва да останат в сила. издадената заповед за социална изолация от президента на САЩ Доналд Тръмп в момента важи до 30 април. Очаква се през следващата седмица държавният глава да обяви решението си кога и дали ще бъдат облекчени драконовските мерки, които тежко засегнаха икономиката.

Към момента всеки американски щат в страната е обявил бедствено положение в отговор на пандемията. От появата на коронавируса в китайския град Ухан през декември миналата година общият брой на жертвите по света е близо 109 хиляди души. Заболелите в над 205 държави по цялата планета са почти 1 милион 778 хиляди. Излекуваните са над 404 000.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче