Секции

28 April 2024 07:06

Турският министър на вътрешните работи подаде оставка

Вътрешният министър на Турция Сюлейман Сойлу неочаквано подаде оставка заради хаоса, който предизвика въведеният полицейски час за уикенда. Той поднесе извиненията си на турския народ и Ердоган заради неуспешно въведената мярка, довела до струпвания на хора пред магазините в големите турски мегаполиси. Дали президентът Реджеп Ердоган я прие, вижте

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу подава оставка след въвеждането на 48-часов комендантски час. Министърът обяви това на страницата си в Tуитър. Повод за това стана скандалът с изненадващото решение за въвеждане на полицейски час, който доведе до огромни опашки по магазините в големите турски градове. Отговорността за въвеждането на полицейски час през уикенда, целящо предотвратяване на разпространението на епидемията, е изцяло моя. Кадрите с тълпи хора по улиците на турските градове в петък вечерта, малко преди въвеждането на строгата мярка, не съответстват на целите на този процес, който беше под контрол, съобщи Сойлу. Той поиска прошка от турския президент Ердоган и от целия турски народ. 48-часовата забрана за напускане на домовете за жителите на 31 провинции, сред които Анкара, Истанбул и Анталия принуди хората панически да пазаруват хранителни стоки в петък вечер и предизвика остро недоволство. 50-годишният Сойлу изпълнява длъжността министър на турското Министерство на вътрешните работи от август 2016 г.

Малко по-късно стана ясно, че турският президент Реджеп Ердоган не прие оставката на Сюлейман Сойлу, считайки я за „неподходяща” в момента, съобщиха от президентската администрация. Оставката на вътрешния министър не е приета, той ще продължи да изпълнява своите задължения“, гласи съобщението. Потвърдените случаи на коронавирус в Турция са 57 000, а починалите са почти 1 200.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче