Секции

29 March 2024 13:00

Отменят празниците на розата в Казанлък, Карлово и Павел баня заради COVID-19

Отменят празниците на розата в Казанлък, Карлово и Павел баня заради COVID-19. Това бе оповестено в специално обръщение на кметовете на трите общини към местните жители и туроператорските агенции и медиите.

В него Галина Стоянова - кмет на Община Казанлък, д-р Емил Кабаиванов - кмет на Община Карлово и Иса Бесоолу - кмет на Община Павел баня, заявяват следното:

„ Вече повече от един век нашата Долина на розите е притегателен център за хора от цял свят, пристигащи от близо и далеч, за да се потопят в магията на розата. Участието в емблематичния за нашите три общини Празник на розата е чест за едни, за други е най-желано и красиво преживяване, а за местните хора - нашите съграждани, е упорит и всеотдаен вековен труд по отглеждане и прибиране на реколтата от маслодайната роза, производството и реализацията на течното злато на света - българското розово масло.

Тази година, обединени повече от всякога в решението си, с огромно съжаление се налага да отменим Празниците на розата в Казанлък, Карлово и Павел баня, поради въведените в целия свят мерки и ограничения на придвижване свързани с пандемията COVID-19.

Решението, което се изисква от нас - кметовете на трите общини, беше изключително трудно, но, като отговорни хора, а и градоначалници, сме длъжни да помислим първо за здравето и живота на всеки един от вас - жителите на красивата ни Долина.

Искаме ясно да подчертаем, че в основата на решението ни е грижата за здравето, както на участващите артисти и екипи, така също и за туристите, на всички онези, които вече заявиха желание да са част от празничната атмосфера и на всички онези, които са искали да бъдат наши гости.

Разпространението на коронавируса - COVID-19, в Европа, Азия, САЩ, Русия и ограниченията, наложени от правителствата на различните страни, направи невъзможно организирането и провеждането на Празниците на розата, както ги планирахме.

За нас животът и здравето на всеки един човек - бил той наш съгражданин или турист, е на първо място!

Благодарим на всички, които целогодишно пряко или косвено работят за това Празниците на розата в нашите общини да бъдат кулминацията в културния ни календар и изява на българщината за Света!

Благодарим и на представителите на средствата за масова информация, чрез които магията на розата достига до всички краища на света!

Пожелаваме успешна и спокойна кампания на розопроизводителите и розопреработвателите от Долината, които през май и юни тази година ще подкрепим безрезервно в тяхната основна мисия да приберат розовия цвят и да произведат най-качественото розово масло в света.

Вярваме, че отново ще бъдем заедно в едни по-спокойни и празнични дни през май и юни на 2021 г. Тогава Празниците на розата в Казанлък, Карлово и Павел баня, ще бъдат още по-желани и още по-вълнуващи.

А до тогава... Останете здрави!“

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче