Секции

19 April 2024 18:24

Кметът д-р Кабаиванов със специален поздрав за Възкресение Христово и патронния празник на СУ“Христо Проданов“

Кметът д-р Кабаиванов отправи със специален поздрав към жителите на община Карлово за Възкресение Христово и патронния празник на СУ“Христо Проданов“. В него се казва:

„Христос Воскресе!

Скъпи граждани на община Карлово,

Пожелавам ви здраве, мъдрост и вяра!

Изказвам искрената си благодарност към всички вас за това, че по време на Великденските празници проявихте отговорност, смирение и съпричастие, като останахте по домовете си – за разлика от жителите на някои областни градове и столицата.

На днешната дата – 20 април 1984 година, карловецът Христо Проданов изкачва връх Еверест. Нашият съгражданин е първият алпинист в света, покорил по Западния гребен и без кислороден апарат най-високия от 14-те планински осемхилядници.

Поздравявам педагогическия и ученически колективи на Средно училище „Христо Проданов“ в Карлово по повод патронния празник, с пожелание да бъдат винаги устремени, водени от примера на своя патрон – големия Христо Проданов, който остана на върха на света преди 36 години. Следвайте мечтите си! Нека всяка следваща година ви носи много успехи по пътя на знанието, повече възможности за творчески изяви и заслужено признание.“

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Музиката дава израз на онова, за което не могат да бъдат открити думи, но не може и да остане премълчано.


Виктор Юго