Секции

27 April 2024 08:10

Доналд Тръмп заяви, че ще подпише указ, с който временно ще забрани имиграцията към САЩ

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще подпише указ, с който временно ще забрани имиграцията към САЩ. В личния си профил в социалната мрежа Туитър държавният глава посочи като мотив за решението си „атаката от невидимия враг“, както нарича КОВИД-19, и необходимостта да се защитят работните места на американците. Към момента няма повече подробности за намеренията на президента.

Вашингтон вече се споразумя с Канада и Мексико за удължаване на рестрикциите за несъществените пътувания през границата поне до средата на май. Пътуванията от Европа и Китай също са рязко намалени, макар на хората с временни визи, студентите и на тези, пътуващи по работа, да е позволено да влизат на американска територия.

Новината за рестрикциите за имиграцията идва в момент, в който Белият дом заяви, че най-лошото от пандемията е приключило и страната може да започне да възстановява икономиката си, която пострада тежко от карантината.

Към момента на територията на САЩ има потвърдени близо 793 000 случая на заразени, като страната е на първо място в света по този показател. Само за ден са регистрирани над 25 хиляди новозаразени. За последното денонощие са починали над 1 400 души с което общият брой на смъртните случаи достигна над 42 500, показват данните на университета Джонс Хопкинс. Близо 72 400 пък са излекуваните пациенти.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче