Секции

17 May 2024 06:46

1015 са заразените с коронавирус, ново голямо огнище е Плевен

49 са новите случаи на коронавирус у нас. С това общият брой на заразените става 1015. Трима медицински работници са се заразили с вируса, един от Сливен, един от Бургас и един от Видин. В болница се лекуват 281 пациенти с КОВИД-19, а 40 са в интензивни отделения.Националната пациентска организация създава безплатна телефонна линия, на която лекари ще дават консултации на пациенти с хронични заболявания.

Излекуваните лица са 174, а броят на починалите от коронавирус е 47. Трима от тях нямат съпътстващи заболявания. Най-много заразени до момента има в София – 572 души. Но за първи път има област, която изпреварва столицата по брой заразени с коронавирус и това е Плевен със 17 нови случая на КОВИД-19. 13 от заразените са работници от шивашкото предприятие „Мизия“.

Има няколко целеви групи лица, които ще се изследват за КОВИД- 19 с ПСР тестове. Първата група е медицински персонал – лекари, медицински сестри и санитари, втората са болни от белодробни заболявания, които са хоспитализирани или на домашно лечение. Третата група са работници в предприятията.

Открива се национална безплатна телефонна линия за консултации на хора с хронични заболявания, които са най-уязвимата група. Телефонът за консултации ще работи всеки ден от 9:00 до 17:00 ч., а освен него пациентите ще имат възможности за виртуален преглед.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче