Секции

19 April 2024 05:49

24 983 лични карти са подновени от началото на годината в Пловдив и региона

24 983 лични карти, 21 069 паспорта и 14 397 СУМПС, валидността на които изтича през настоящата година са подменени от началото на 2020 година към момента.

6 907 лични карти, 5 264 паспорта и 5 330 СУМПС са подновили служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пловдив през месец март и периода на въведеното извънредно положение в страната. Звената на сектора работят в нормален режим, но при въведени строги противоепидемични мерки.

От МВР напомнят, че със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март до 31 октомври 2020 година, бе удължен с 6 месеца.

В посочения срок на удължаване тези документи ще са валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Република България, но не и в чужбина. При неотложна нужда да сменят личните си документи гражданите е необходимо да спазват задължително противоепидемичните мерки и да влизат в помещенията на службите „Български документи за самоличност“ само по един.

Желаещите за подмяна могат да подават и заявление онлайн, ако имат квалифициран електронен подпис. До края на годината остава да бъдат подменени още около 70 хиляди лични карти.

/Снимка: dnews.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче