Секции

19 April 2024 03:54

Младежки информационен център и карловската болница получиха одобрение за финансова подкрепа от фонда „Обединени срещу Ковид-19“ на „Америка за България“

Младежки информационен център получи одобрение за финансова подкрепа от фонда „Обединени срещу Ковид-19“ на фондация „Америка за България“.

Карловската организация е сред 74-те избрани. Общият брой на кандидатствалите е 437. Сред тях има болници, общини, неправителствени организации, училища и читалища.

Благодарение на подкрепата им Центърът ще може да продължи с хуманитарните младежки доброволчески акции в помощ на самотноживеещи и трудно подвижни възрастни хора, безработни семейства с деца и други уязвими групи от община Карлово.

Сред одобрените за финансова подкрепа от фонда на "Америка за България" е също карловската болница. Средствата ще се използват за осигуряване на необходимите защитни облекла, маски, дезинфектанти и апаратура за инфекциозното отделение, определено за работа с пациенти, заразени с COVID-19.

През месец май МИЦ ще реализира инициативата "Силата е в нас!". Младежите доброволци вярват, че хората заедно ще се справят с кризата.

/Снимка 1: us4bg.org/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Пожелай си нещо, което искаш много силно, затвори очи… и след това си помисли какво трябва да направиш, за да го постигнеш.