Секции

17 May 2024 09:37

Общият брой заразени с коронавирус е 1234, излекувани са 197

63 са новите случаи на заразени с коронавирус за изминалите 24 часа, съобщиха от Националния оперативен щаб. С това общият брой на болните става 1234 души. Нарастването за денонощието е с 5,4 % на активните случаи. Има и две положителни проби на деца- едното на 4 години в Плевен и друго на 12 в София. Излекувани досега са 197 – ма души.Един от тях е пациент на „Пирогов“, който е бил интубиран в продължение на 38 дни, каза Мутафчийски. Починалите за денонощието са двама- мъж на 95 години и жена на 73, с придружаващи заболявания. С това общият брой става 54. Новозаразените сред медицинския персонал са 6, общо досега са 135-ма.

От щаба увериха, че има достатъчно предпазни средства за медицинския персонал и при нужда те ще бъдат предоставени на болниците. В лечебното заведение във Видин има още пет заразени медици, като там се работи с намален капацитет откъм прием и персонал. Ген. Мутафчийска коментира и трансплантациите в България в условията на пандемията Covid-19.

В същото време продължава масовото тестване в старозагорското село Паничерево. То ще продължи на 27 април, потвърди държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Тестването ще продължи до 30-ти по график, направен от местната власт. Припомняме, че Паничерево се намира под двуседмична карантина заради повишен риск от разпространението на КОВИД-19.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче