Секции

17 May 2024 06:58

Борисов в парламента: Мерките срещу COVID-19 у нас са навременни и точни

Парламентът изслуша премиера Бойко Борисов за актуалното състояние на страната и мерките, предприети от правителството във връзка с пандемията от COVID-19. Изслушването бе по искане на БСП за втори път, тъй като на първия опит Народното събрание не събра нужния кворум. Сега депутатите бяха в пълен състав.

„Мерките срещу COVID-19 у нас са навременни и точни“, това заяви министър-председателя Бойко Борисов в парламента. Депутатите изслушаха премиера по искане на опозицията във връзка с предприетите мерки за борба с коронавируса. От БСП поискаха отговори от Борисов и за икономическите планове на управляващите след разхлабването на мерките.

Освен мярката 60/40 Борисов отбеляза и факта, че имаме най-малко починали и заболели, което означава, че сме се справили с мерките за здравето.

От ДПС обявиха, че одобряват мерките на правителството, но призоваха за тестване на населението с конкретен план.

Премиерът отбеляза още, че по данни на европейския център България е на 1-о място по малък брой заболели на 100 хиляди население и на 3-о място по брой починали. Борисов подчерта, че мерките у нас били съобразени изцяло с препоръките на СЗО. Неодобрение премиерът получи от лидера на БСП Корнелия Нинова.

На излизане от парламента премиерът Борисов определи изслушването като излишно.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче