Секции

19 April 2024 22:32

Кметът д-р Кабаиванов с отчет за свършеното в условия на коронавирус в община Карлово

Кметът д-р Емил Кабаиванов отчете свършеното по противоепидемичните мерки в условията на коронавирус в община Карлово за периода 30 март-25 април. Отчетът е предоставен на вниманието на общинските съветници и е изпратен до регионалните медии.

В документа се посочва, че към 25 април в МБАЛ „Д-р Киро Попов” ЕООД са взети проби на 24 души със съмнения за заболяване от коронавирус. Само 2 от пробите са положителни. И двамата заразени пациенти са излекувани - в МБАЛ „Д-р Киро Попов” ЕООД и в УМБАЛ "Пълмед" —Пловдив. Изследвания са направени и на 12 души от персонала на МБАЛ „Д-р Киро Попов” ЕООД. Всички проби са отрицателни. По свое желание 6 медицински сестри от персонала в детските градини в момента работят в МБАЛ „Д-р Киро Попов” ЕООД.

МБАЛ „Д-р Киро Попов” ЕООД е обезпечена с необходимите предпазни средства - маски, ръкавици, шлемове и предпазно облекло - за лекарите, медицинските сестри и санитарите. Има постъпили дарения от физически и юридически лица в помощ на лечебното заведение в Карлово.

Осигурени са дезинфектанти и предпазни средства - защитни облекла за еднократна и многократна употреба, предпазни очила, маски, шлемове и ръкавици до края на месец май. Предоставени са предпазни средства и дезинфектанти на общопрактикуващите лекари, РУ - Карлово, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Карлово, кметствата, детските градини и други.

По данни на РУ Карлово към 25 април общият брой на лицата поставени под карантина е 752. Излезлите от карантина общо са 687 лица. Към момента под карантина са 65 лица. От органите на РУ Карлово са извършени 3031 проверки на лицата под карантина. РЗИ съвместно с органите на РУ Карлово са извършили допълнително 1175 проверки. 

Съставени са 338 акта по Закона за здравето. От тях 181 акта за посещения на паркове и градини и 157 акта за неносене на маски.

Основните предприятия и фирми на територията на Общината работят при спазване на строги противоепидемични мерки. До момента в Агенцията по заетостта са регистрирани 2673 безработни, от които в периода на извънредното положение 601.

В отчета е посочено, че са раздадени пакети с хранителни продукти от първа необходимост на 133 самотно живеещи и трудно подвижни граждани, обхванати по програмата "Патронажна грижа" на община Карлово и на 123 самотно живеещи граждани от БЧК.

Със съдействието на карловската Пожарна От 7 до 25 април е извършена дезинфекция на почти 300 километра улични платна и прилежащите им тротоари в Карлово, Баня, Розино, Христо Даново, Иганово и Певците. Трикратно са дезинфекцирани пешеходните зони, площад „Васил Левски“ и районите около църквите „Света Богородица“ и „Свети Николай“ в Карлово.

Карловският кмет д-р Кабаиванов информира още, че Общинският кризисен щаб работи денонощно, събира и анализира информация за епидемичната обстановка във всички населени места и предприема необходимите мерки.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче