Секции

24 April 2024 02:49

Борческа Клисура дава свидни жертви за свободата и личности с безспорен принос в строителството на съвременна България, казва кметът д-р Кабаиванов по повод от 144 години Априлската епопея

"Борческа Клисура е пример за това, че когато българинът трябва да избира между материалното и свободата, той избира да бъде свободен"- казва общинският кмет д-р Кабаиванов в специално обръщение по повод 144 години от Априлската епопея.

"С героизма на клисурци, с жертвите, с опожарения град, Клисура показа на народа ни и на света, че ние имаме право да бъдем свободни! Затова 144 години след величавите и страшни дни на април 1876 година, ние почитаме светлата памет на Никола Караджов, Цана Козинарова, Иван Танков Козарев – Боримечката, Нейчо Калъчев, Григор поп Божков, рода Павурджиеви. Клисура дава свидни жертви, но и личности с безспорен принос в строителството на съвременна България, в духовното развитие на нацията ни: Христо Г. Данов, Марко Балабанов, рода Обрейкови, учителките Гана Найденова и Зюмбюла поп Стефанова – ушили знамето на клисурските въстаници; д-р Димитър Калевич, Христо Попов, Христо Драганов, Андон Балтов. Всички те за нас са пример за героизъм, възторг, върховно изпитание, вяра и саможертва"- споделя д-р Кабаиванов и призовава: "Нека днес повече от всякога бъдем отговорни, да си дадем кураж и сила за бъдещите изпитания, които очакват Отечеството ни. Да живее България!".

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче