Секции

02 May 2024 14:09

/обновена/1594 са потвърдените случаи на COVID-19, Щабът спира ежедневните брифинги

Починалите от КОВИД-19 у нас станаха 72 души. Общо 1594 са потвърдените случаи на коронавирусна инфекция, като три са новите случаи именно в Сливен и по един в Стара Загора, Ямбол и София.

Първи случай на починал от коронавирус лекар у нас. Медикът, жена на 47 години, е работела в Инфекциозното отделение на сливенската болница. Сутринта беше съобщено за 47 нови регистрирани случаи на коронавирус у нас от направени 1126 изследвания за последното денонощие. С това общият им брой беше 1588. Вече има констатиран случай и в Разградска област. Има пет нови случая на деца на възраст между 2 и 16 години. Три от тях са в Благоевград и по един във Видин и Враца. От Щаба съобщиха, че Международната научна общественост е публикувала три основни сценария за развитието на коронавируса.

От 2 май Националният оперативен щаб спира да дава редовните си сутрешни брифинги. Информацията ще е под формата на съобщения, а журналистите ще задават въпросите си към членовете на Щаба чрез ресорните пресцентрове и пресцентъра на МС. Мотивите са, че обществото е достатъчно добре информирано за всички особености за коронавируса и все повече започвали да се чуват гласове под формата на критики, че брифингите внасят повече вреда, отколкото полза.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче